باریستا چیست ؟ حتما شنیده اید که میگویند باریستا برای کافی شاپ اما باریستا کیست؟
یک باریـستا معمولا از پیشبند یا ژاکت استفاده میکند اما این تنها یک ویژگی ظاهری است
موضوع اصلی این است که مثلا او باید بداند برای تهیه اسپرسو ( قهوه با دستگاه اسپرسو )
از چه نوع رست یا برند قهوه استفاده کند و چه زمانی برای تهیه آن لازم است و چه
استاندارد هایی برای یک اسپرسوی خوب نیاز است و صد البته که باید شیوه کار با
دستگاه اسپرسو و گرایندر ( دستگاه آسیاب قهوه ) و دیگر لوازم لازم را به خوبی بلد باشد
باریستا به صورت کلی به شخصی گفته می شود که در کافی شاپ
مسئولیت آماده سازی بارگرم و مدیریت بار را
بر عهده دارد . این بار گرم شامل تمامی نوشیدنی ها گرم و نوشیدنی هایی بر پایه اسپرسو است
در میان مردم ایران به باریـستا , کافی من یا بارمن هم میگونید
لغت Barista یک کلمه ایتالیایی بوده و در انگلیسی جنسیت خاصی ندارد
ولی یصورت جمع آن در زبان ایتالیایی تغییر میکند بصورتی که باریستی ( Baristi ) به
معنی چند باریستای مذکر و باریسته ( Bariste ) به چند باریستای مونث گفته میشود .
و به طور کلی به شخصی که مسئول بار غیرالکی کافه می باشد
خب او باید تئوری قهوه را به خوبی بلد باشد و قهوه هارا از هم بتواند تشخیص بدهد
به جز تسلط به ایتم های گرم و سرد لازم حتما و حتما باید مهارت لازم برای دم اوری
یک اسپرسو خوب و یا گرفتن فوم شیر را بلد باشد همچنین لته آرت یکی دیگر از مهارت های باریستا است
یک باریـستای خوب موظف است علاوه بر تمامی موارد ذکر شده و تسلط به اماده سازی باید توانایی رعایت نظم
و بهداشت در بار خود , آماده سازی به موقع ایتم ها , مدیریت بار و پرسنل بار , کنترل کیفیت و بالاخره
ارائه توضیحات لازم به مشتری را انجام دهد
بدون شک خیر ! شما نمیتوانید صرف داشتن رسیپی یا دستور العمل قهوه یا نوشیدنی های
سرد و گرم را آماده کنید , ساده تر عرض میکنم آیتم های کافی شاپ شاید برخلاف
اسم های دهن پر کن و پیچیده شان ساختار ساده ای داشته باشند اما مانند غذاهایی
همانند قرمه سبزی شما نمیتوانید صرفا با سرچ کردن یا خرید کتاب یا مطالعه آن را
یاد بگیرید چرا ؟ با صباتیم همراه باشید در ادامه به شما خواهیم گفت
یک باریـستای خوب باید بتواند به خوبی از قهوه عصاره گیری کند , باید نحوه گرفتن فوم شیر
و استفاده درست از وسایلی مانند دستگاه اسپرسو , آسیاب قهوه , تمپر , پیچر و….
کلی وسیله دیگر را به خوبی بلد باشد , انتظار یک مقاله طولانی را داشتید؟ خیر به همین سادگیست
اما این سادگی قواعدی دارد که شما باید به آن تسلط پیدا کنید , صرف داشتن دانش تئوری حتی
به کاملترین شکل کفایت نخواهد نمیکند و شما باید این دانش را با تمرین و تکرار و بصورت عملی هم یادبگیرید
خب پاسخ به این سوال در ساده ترین شکل این است که باید طبق پایه حقوق
وزارت کار باشد اما در کافه های مختلف متفاوت است گاهی بیشتر و گاهی کمتر و
گاهی کاملا بستگی به باریـستا و مهارت و تجربه اش و همچنین وظایفش دارد.
اگر نیروی اماده به کار هستید جهت کار در کافی شاپ و استخدام میتوانید از پیج اینستاگرامی @baristayab باریستایاب استفاده کنید
و اگر کافه دار هستید برای تامین نیرو برای کافی شاپ خود میتوانید با ما تماس بگیرید ۰۹۰۳۲۱۲۷۲۱۱
قبلا در مقاله کلاس های باریستا به شما کامل توضیحات لازم را درمورد آموزش داده بودیم
و شما میتوانید در مقاله بالا جزئیات دوره هارا ببینید
این دوره توسط مجموعه کافه داری بصورت حضوری و در دو بخش عملی و تئوری بصورت کامل
و طبق متد های روز و به صورت جامع انجام میگیرد و جهت کسب اطلاعات بیشتر با
شماره ۰۹۱۲۰۸۹۷۵۰۵ تماس حاصل فرمایید
درباره این سایت